Login

Liceul Tehnologic “Constantin Brâncuşi” din Craiova, în finala concursului naţional al Proiectului “PRO EuRO BRÂNCUŞI !”

 

  

Vineri, 10 decembrie 2021, au fost anunțate rezultatele Concursului Național” Lider European”(a XI-a ediție), susținut de Ministerul Educației  şi finanțat de Comisia Europeană. În urma evaluării, echipa LiceuluiTehnologic “Constantin Brâncuși ” din Craiova face parte dintre cele opt echipe finaliste și a obținut una dintre cele cinci mențiuni.

Proiectul “PRO EuRO BRÂNCUȘI!”, a fost scris de o echipă alcătuită din patru  elevi din clasa a X-a de la Liceul Tehnologic “Constantin Brâncuși” din Craiova, sub coordonarea d-nei prof. Inelia Popescu , și se adresează unui număr de 50 de elevi de la clasele IX–XII. ” Am fost premiaţi pentru originalitatea temei alese, complexitatea strategiei şi a planului de implementare. Cei 10 elevi cu rezultate deosebite la învățătură vo roferi, prin activități peer-mentoring și webinarii, în mod gratuit, voluntar, pe o platformă, meditații gratuite colegilor care au nevoie. Totodată, echipa de proiect va populariza obiectivele acestui proiect și vaorganiza, cu participarea tuturor elevilor din școală, activități precum: „MagiaCrăciunului”, „Ne jucăm, prin teatru învăţăm!”, „Dăruind, vei dobândi!”.  Concursul este destinat elevilor din ciclul liceal și are ca obiectiv sporirea și consolidarea spiritului Uniunii Europene în rândul tinerilor, în contextul activităților legate de valorile și temele europene”, a precizat Inelia Popescu. “Este o competiție care își propune să dezvolte abilitățile de leadership și de vorbire în public ale elevilor de liceu, spiritul de echipă și capacitatea de a mobiliza grupuri de oameni pentru a lucra împreună în beneficiul comunității lor. Concursul se concentrează pe dezvoltarea de proiecte în domeniul social, voluntariat, cetățenie democratică Cu atât mai mare este meritulor întregii echipe de proiect, care merită toate felicitările. Încurajăm şi alte unităţi de învăţământ să participe la astfel de proiecte”, a declarat prof. Ani Drăghici, inspector pentru implementarea proiectelor europene în cadrul Inspectoratului Şcolar Judeţean Dolj.

Go to top